Tan Yang Congou - čierny čaj
Luxusní černý sypaný čaj se zlatavými tipsy, pěstovaný v tradiční čínské provincii Fujian. Čaj Tan Yang Congou patří mezi nejznámější čaje v provincii Fujian. Čaj vynikající lahodné chuti s příjemným švestkovým aroma.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Tan Yang Congou:
Hovorí sa, že počas predchádzajúcej dynastie Ming bol v dedine Tanyang dedinčan menom Hu Youcai, ktorému sa podarilo vypestovať nový kultivar čaju, Tanyang Cai Cha. Čajovník Tangyang Cai Cha je asi dva metre vysoký s energickou vitalitou. Jeho listy možno trhať od Qing Ming do neskorej jesene. Tanyang Cai Cha si miestni pestovatelia čaju obľúbili natoľko, že ho hojne vysádzali. Spočiatku sa Tanyang Cai Cha používal na výrobu zeleného čaju. Zelený čaj z neho má pevný a rovnomerný vzhľad a jasne zelenú farbu s jemnou príjemnou vôňou.
Tan Yang Congou, ktorý vynikal ako vzhľadom, tak základnými vlastnosťami, bol zaradený medzi tri najznámejšie kongou čaju v provincii Fujian. V roku 1915 získal Tan Yang Congou čestnú cenu na svetovej výstave v Paname. Podľa štatistík zaznamenaných v roku 1937 provinciou Fujian boli v roku 1934 čajové záhrady o viac ako 60 000 mu v kraji Fuan, čo predstavuje 10,3 % z celkovej provincie Fujian, s ročnou produkciou 2 550 ton, čo predstavuje 21,7 % z celkovej provincie Fujian. Medzi nimi je väčšina Tan Yang Congou.
Príprava čierneho čaju Tan Yang Congou:
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 200ml vody na 1-3g čaju. Lúhujte 2-3 minúty. Možno pripraviť viac nálevov.
Gong Fu štýl prípravy:
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme 4-8g čaju do vašej čajovej kanvičky. Prvý nálev lúhujte 6s, potom 8s, 10s, 15s, 20s, atď. Možno pripraviť 6-8 nálevov.
Ochutnajte aj naše ďalšie čierne čaje.