Medvedí cesnak - jemne mletý
Kvalitný Medvedí cesnak jemne mletý má rovnaké použitie ako klasický cesnak. Ide o bylinku s ľahkou chuťou a vôňou cesnaku. Výborne sa preto hodí na dochutenie šalátov. polievok, nádiviek, rôznych druhov mäsa, nátierok a bylinkového masla.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Medvedí cesnak jemne mletý:
Výborne sa hodí na dochutenie šalátov. polievok, nádiviek, rôznych druhov mäsa, nátierok a bylinkového masla.
Medvedí cesnak je až 30 cm vysoká rastlina s trojhranným stonkom v priereze.
Pesto z medvedieho cesnaku:
Rozmixovaný a ochutený medvedí cesnak v oleji je vynikajúci a zároveň máte možnosť ako medvedí cesnak ľahko uskladniť. Rozmixovaný cesnak s dobrým olivovým olejom, ktorý dochutíte soľou a mierne dochutíte (citrónová šťava).
Základné pesto sa dá navyše vylepšiť pridaním semienok (pinie, slnečnica), orieškov (kešu, mandle) alebo tvrdý syr (parmazán, pecorino).
Maslo s medvedím cesnakom:
Maslo funguje s medvedím cesnakom možno ešte lepšie ako olej. Nechajte ho zmäknúť a rozmixujte spolu s cesnakom. Pre chuť masla je dôležité, aby ste ho dobre ochutnali soľou s trochou citrónovej šťavy.
Pyré a omáčky:
Dohladka rozmixovaný medvedí cesnak má najvýraznejšiu chuť a farbu. Ako pyré ho môžete zapracovať do ľubovoľnej polievky, krému alebo omáčky. Očistený ho pridajte, chvíľu povarte a rozmixujte.