Studená paradajková polievka s rooibosom

Prísady

  • 500 g zrelé paradajky, odlúpané a plátky
  • 250 ml paradajkovej šťavy
  • 200 g nasekaných opečených červených paprikov (v panvici alebo rúre na smažovanie šupky papriky hnedá)
  • 430 ml studeného, ​​silný Rooibos
  • 1 cibuľa
  • 12 ml slnečnicového oleja
  • 10 ml hnedého octu
  • 1 klinček cesnaku, rozdrvený
  • soľ podľa chuti
  • Čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • karí
  • 30 ml čerstvej smotany

Príprava

  1. Paradajky, paradajková šťava, korenie, rooibos, cibuľa, olej, ocot a cesnak v mixéri sa hladko premiešajú do pyré.
  2. Domory so soľou, korením a karí.
  3. Dobre premiešajte.
  4. Zmiešajte krém do smotany tesne pred podávaním.

Sorges pre 6 až 8 ľudí