Studená paradajková polievka s rooibosom
Prísady
- 500 g zrelé paradajky, odlúpané a plátky
- 250 ml paradajkovej šťavy
- 200 g nasekaných opečených červených paprikov (v panvici alebo rúre na smažovanie šupky papriky hnedá)
- 430 ml studeného, silný Rooibos
- 1 cibuľa
- 12 ml slnečnicového oleja
- 10 ml hnedého octu
- 1 klinček cesnaku, rozdrvený
- soľ podľa chuti
- Čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- karí
- 30 ml čerstvej smotany
Príprava
- Paradajky, paradajková šťava, korenie, rooibos, cibuľa, olej, ocot a cesnak v mixéri sa hladko premiešajú do pyré.
- Domory so soľou, korením a karí.
- Dobre premiešajte.
- Zmiešajte krém do smotany tesne pred podávaním.
Sorges pre 6 až 8 ľudí