Prehľad prípravy kávy

Spôsoby prípravy kávy

1 / Turecká káva - zalievaná
druh mletie: veľmi jemné
teplota vody: 95 ° C, prevariť, nechať chvíľku odstáť, aby vody nevrela, zaliať

2 / Profi esspresso
druh mletie: jemnejšia esspresso, prechod medzi tureckou kávou a esspresso
teplota vody: 85 -90 ° C
tento druh prípravy je určený pre pressomaty, esspresso sa robí pomalšie ako klasické espresso a docielime lepší peny

3 / esspresso
druh mletia: stredne hrubé mletie
teplota vody: 85 -90 ° C
tento druh prípravy je určený pre pressomaty

4 / Mocca
druh mletie: o stupeň hrubšie mletie než na esspresso, stredne hrubé až hrubšie mletie
teplota vody: 100 ° C

5 / Prekvapkávaná káva - príprava v kávovare
druh mletia: hrubé mletie
teplota vody: 100 ° C

6 / French Press
kanvica s posuvným sitkom, kde po zaliatí necháme kávu lúhovať, potom stlačíme sitkom na dno a zcedíme
druh mletia: hrubé mletie
teplota vody: 90 ° - 95 ° C
doba lúhovania: 3 -4 minúty