Keemun Gong Fu - čierny čaj
Luxusný čierny sypaný čaj z Čínskej provincie Anhui, Je tvorený kvalitnými lístkami a jedinečnými čajovými púčikmi. Čaj Keemun je jeden z najznámejších čajov na svete a podľa odborníkov jedným z 3 najviac aromatických čajov na svete. Delikátna, plná, čokoládová, intenzívna, zemitá chuť a elegantná, kvetinová aróma.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Keemun Gong Fu
Pôvod
Keemun Gong Fu alebo je čierny sypaný čaj, pestovaný v Qi Men, čínskej provincii Anhui. Čaje Keemun sú jedny z najznámejších čajov v Číne a vôbec na celom svete a podľa odborníkov sa tento čaj radí medzi tri najviac aromatické čaje na svete. Čierne čaje z tejto oblasti sú nazývané Qi Men Hong Cha - "Červený čaj z Qi Men" (čierne čaje sú v Číne nazývané červenými podľa farby nálevu, čierny čaj je v Číne iba Pu-Erh).
Akosť čajových lístkov
Keemun Gong Fu je tvorený veľmi kvalitnými čajovými lístkami, ktoré sú miešané s jedinečnými čajovými púčikmi. Čajové púčiky (tips, buds) sú to najlepšie, čo zo stonky čajovníka môžete odtrhnúť. Jedná sa o ešte nevyvinuté čajové lístky, ktoré sa nachádzajú na konci stonky a čajovníky do nich po zimnom období stláčajú všetky živiny a delikátnu chuť. Jedinečnosť púčikov charakterizujú akostné faktory, ako ich veľkosť, viac chuti, menšia spotreba čajových lístkov na nálev a schopnosť vytvoriť viac nálevov. Čaje tvorené púčikmi sa vyznačujú viac charakteristickou, jemnou a delikátnou chuťou.
Chuť čierneho čaju Keemun Gong Fu
Suché lístky: tenké, tmavé, čokoládové, lesklé
Farba nálevu: tmavá, červenohnedá
Aróma: jemné, kvety, drevo
Chuť: plná, harmonická, čokoláda, drevo, kvety, med, intenzívna zemitosť
Zloženie: Keemun Gong Fu 100%
Príprava čierneho čaju Keemun Gong Fu
Vodou o teplote 90-95 ° C zalejeme čaj v pomere 200ml vody na 2-3g čaju. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Každý ďalší nálev lúhujte o 1 minútu dlhšie. Možno pripraviť viac nálevov.