Vanilkový struk Bourbon - Madagaskar
Pravý vanilový struk Bourbon z Madagaskaru. Prísada do múčnikov, koláčov, dezertov, cukroviniek, pudingu, krémov, šľahačky, do zmrzliny. Čerstvá vanilka Bourbon je možné ju pridať aj k rybám alebo k hydine. Vynikajúci je tiež do likérov, marmelád alebo kompótov.
Kombinácia nenájdená.
Vanilkový struk Bourbon - Madagaskar:
Bourbonská vanilka je bohatá, tmavá so sladkou maslovou vôňou. Využitie vanilky je veľmi rôznorodé od mnohých receptov na varenie, pečenie, výrobu dezertov alebo nápojov. Vanilka z Madagaskaru je tá najlepšia na svete. Tieto struky sú veľmi obľúbené aj u profesionálnych pekárov a cukrárov.
Obsah vanilínu je 1-2%.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 288kcal, bielkoviny 0.09g, sacharidy 12.6g z toho cukry 13g, tuky 0,1g.
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežte a nožom zoškrabte drobné zrniečka.