Ruský listový - čierny čaj
Kvalitný a delikátny čierny sypaný čaj, zmes 2 jedinečných čínskych čajov Assam Lapsang Souchong a China Keemun Gong Fu. Červenkastá, jantárová farba nálevu, Intenzívna, dymová a zemitá aróma. Intenzívna dymová a zemitá, ľahko sladkastá a zvieravá chuť.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Ruský listový
pôvod čaju
Ruský listový či ruský karavanový čaj je čajová zmes zložená z dvoch čajov Assam Lapsang Souchong a China Keemun Gong Fu. Ruský listový čaj údajne vznikol pozdĺž obchodnej cesty z Číny do Ruska medzi rokmi 1600 – 1700. Karavány s ťavami putovali z Číny do Ruska, aby si vymenili čaj a ďalší luxusný tovar. Rozpráva sa, že počas cesty boli čajové lístky vystavené každý deň aj noc dymu z táborových ohňov. Na konci cesty boli tieto čaje obohatené delikátnou a jedinečnou dymovou chuťou i arómou. V dnešnej dobe je tento čaj zmesou 2 čínskych čajov, vďaka ktorým si stále udržuje svoju údenosť.
O čiernom čaji Assam Lapsang Souchong
Lapsang Souchong alebo tiež "Údený čaj" je tradičný čierny sypaný čaj z Číny s veľmi intenzívnou, dymovou arómou. Jeho výnimočné čajové lístky sú sušené dymom z tlejúceho borovicového dreva. Týmto jedinečným spôsobom spracovania dostáva nálev z jeho čajových lístkov nielen intenzívnu dymovú arómu, ale aj delikátnu údenú chuť.
O čiernom čaji China Keemun Gong Fu
Pôvod
Keemun Gong Fu alebo je čierny sypaný čaj, pestovaný v Qi Men, čínskej provincii Anhui. Čaje Keemun sú jedny z najznámejších čajov v Číne a vôbec na celom svete a podľa odborníkov sa tento čaj radí medzi tri najviac aromatické čaje na svete. Čierne čaje z tejto oblasti sú nazývané Qi Men Hong Cha - "Červený čaj z Qi Men" (čierne čaje sú v Číne nazývané červenými podľa farby nálevu, čierny čaj je v Číne iba Pu-Erh).
Akosť čajových lístkov
Keemun Gong Fu je tvorený veľmi kvalitnými čajovými lístkami, ktoré sú miešané s jedinečnými čajovými púčikmi. Čajové púčiky (tips, buds) sú to najlepšie, čo zo stonky čajovníka môžete odtrhnúť. Jedná sa o ešte nevyvinuté čajové lístky, ktoré sa nachádzajú na konci stonky a čajovníky do nich po zimnom období stláčajú všetky živiny a delikátnu chuť. Jedinečnosť púčikov charakterizujú akostné faktory, ako ich veľkosť, viac chuti, menšia spotreba čajových lístkov na nálev a schopnosť vytvoriť viac nálevov. Čaje tvorené púčikmi sa vyznačujú viac charakteristickou, jemnou a delikátnou chuťou.
Chuť čierneho čaju Ruský listový
Farba: Červená, jantárová
Aróma: Intenzívna, dymová, zemitá
Chuť: Intenzívna dymová a zemitá, ľahko sladkastá a zvieravá
Zloženie: Assam Lapsang Souchong, China Keemun Gong Fu
Obsahuje približne polovičnú dávku kofeínu šálky čaju.
Príprava čierneho čaju Ruský listový
Vodou o teplote 95 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Možno pripravit více nalevou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie čierne čaje.