Pu-Erh Royal Ripe - čierny čaj

Novinka Akci mesiaca

Prémiová edícia kvalitného čierneho sypaného čaju Pu-Erh Royal Ripe, pestovaného v slávnej čínskej provincii Yunnan. Čaj je organicky pestovaný za výborných a prívetivých podmienok v blízkosti mesta Pu'er, je oxidovaný aj fermentovaný. Výnimočná, jemná, zemitá, dymová, zemitá chuť, vysoká kvalita.

balenie 50 g
-13%
zľava 0,81 €
5,40 €
(5,40 € / 50 g)
-13%
zľava 0,81 €
balenie 100 g
-22%
zľava 2,70 €
9,72 €
(4,86 € / 50 g)
-22%
zľava 2,70 €
balenie 250 g
-26%
zľava 8,10 €
22,95 €
(4,59 € / 50 g)
-26%
zľava 8,10 €
na sklade
  • Katalógové číslo 10044
  • EAN 8595700520696
  • Krajina pôvodu Čína
  • Výrobca Darka Company s.r.o.

O čiernom čaji Pu-Erh Royal Ripe:

pôvod čaju

Pu-Erh Ban Royal Ripe je prémiovou edíciou čierneho čínskeho čaju Pu-Erh, pestovaného v slávnej čínskej provincii Yunnan. Čajová provincia Yunnan je miestom, kde sa pred 5000 rokmi zrodil čaj a zostáva jednou z najdôležitejších a najslávnejších čínskych provincií. Tiež je to domovom pre jedny z najstarších stromov na svete, niektoré majú aj cez 3000 rokov.

Prostredie, terén a klíma v čínskej provincii Yunnan sú veľmi zvláštne a jedinečné. Provinciu charakterizujú vysoké, strmé hory, bujné lesy a hmla, pod ktorou je všetko zahalené. Sú tu mierne až subtropické teploty, vysoká vlhkosť a vysoko organická pôda, čo je pre rast a kvalitu čajovníkov veľmi prívetivé. Provincia Yunnan je rodisko najlepších čajovníkov Pu-Erh.

Pu-Erh pochádza z veľmi starých čajovníkov, ktoré dosahujú výšku cez 30 m. V doslovnom preklade znie ich názov "divoké staré stromy", sú staré 800 rokov a charakterizujú ich veľké listy. Rastú v povodí Yunnanskej rieky Lancang, na horských výšinách vo výške 1600-2800 m, kde sú extrémne podmienky, redšia pôda i ovzdušie, čo uvádza čajovníky do stresového stavu, kedy stláčajú viac živín a delikátnej chuti do svojich čajových lístkov.

spracovanie čajových lístkov

Proces sa vykonáva navŕšením sheng pu-erh mao cha (nestlačený sheng puer) asi meter vysoko v krytom čistom priestore, kde sa udržuje vlhký a nechá sa 45 dní fermentovať. Takto navŕšený čaj sa často prikrýva veľkými látkami, aby sa spomalilo odparovanie vody, a každých pár dní sa obracia, aby vnútorný obsah nebol príliš fermentovaný, čo umožňuje konzistentnú úroveň fermentácie pre celú dávku.

Proces mokrého hromadenia má mnoho ďalších faktorov, ktoré ovplyvňujú kvalitu konečného produktu. Voda použitá na udržanie hromady mokrá je veľmi dôležitá. Okolitá teplota a úroveň vlhkosti v bezprostrednej oblasti, kde sa vykonáva mokré hromadenie, môže tiež ovplyvniť proces. Veľkosť a otáčanie hromady je nutné dobre regulovať a frekvenciu otáčania určuje z veľkej časti čajový majster, ktorý na celý proces dohliada.

Chuť čierneho čaju Pu-Erh Royal Ripe:

Farba: Tmavá, čierna

Aróma: Intenzívna, drevitá, zemitá

Chuť: Jemná. zemitá, sladová

Zloženie: Pu-Erh 100%.

Príprava čierneho čaju Pu-Erh Royal Ripe:

Vodou o teplote 95-100°C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lžičky. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Každý nálev lúhujte o minútu dlhšie. Môžete pripraviť 3-5 nálevov.

Ochutnajte aj naše ďalšie čierne čaje!