Pu-Erh Kuding Gr.B - čierny čaj
Originálny čaj Ku Ding sa pripravuje z byliny Dong Qing. Jedná sa o zmotané lístky tvoriace dlhé ihličky. Chuť je silná a horká, avšak veľmi dobrá. Vôňa je plná a údená, pripomína Lapsang Souchong.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Pu-Erh Kuding Gr.B:
pôvod čajovníka
Pu-Erh je čierny čaj, tradične pestovaný v slávnej čínskej provincii Yunnan. Čajová provincia Yunnan je miestom, kde sa pred 5000 rokmi zrodil čaj a zostáva jednou z najdôležitejších a najslávnejších čínskych provincií. Tiež je to domovom pre jedny z najstarších stromov na svete, niektoré majú aj cez 3000 rokov.
Prostredie, terén a klíma v čínskej provincii Yunnan sú veľmi zvláštne a jedinečné. Provinciu charakterizujú vysoké, strmé hory, bujné lesy a hmla, pod ktorou je všetko zahalené. Sú tu mierne až subtropické teploty, vysoká vlhkosť a vysoko organická pôda, čo je pre rast a kvalitu čajovníkov veľmi prívetivé. Provincia Yunnan je rodisko najlepších čajovníkov Pu-Erh.
Pu-Erh pochádza z veľmi starých čajovníkov, ktoré dosahujú výšku cez 30 m. V doslovnom preklade znie ich názov "divoké staré stromy", sú staré 800 rokov a charakterizujú ich veľké listy. Rastú v povodí Yunnanskej rieky Lancang, na horských výšinách vo výške 1600-2800 m, kde sú extrémne podmienky, redšia pôda i ovzdušie, čo uvádza čajovníky do stresového stavu, kedy stláčajú viac živín a delikátnej chuti do svojich čajových lístkov.
Chuť čierneho čaju Pu-Erh Kuding Gr.B:
Horká čajová špecialita súvisiaca s tmavým čajom puerh, excelentnej kvality. Špeciálna Yunnan Daye Kuding surovina, širokolisté čajovníky. Obsahuje veľké množstvo horčín a nálev je tak veľmi horký. Čím dlhšie lúhujeme, tým je horkosť výraznejšia. Nálev je červenohnedý. Chuť čaju Kuding zemitá, guľatá s ovocným nádychom pripomínajúca údený čaj Lapsang Souchong.
Príprava čierneho čaju Pu-Erh Kuding Gr.B::
Vodou o teplote 90 ° C zalejeme. Lúhujte 8-10 minút, potom preceďte. Môžete pripraviť viac nálevov.