Osmanthus Oolong
Kvalitný polofermentovaný čínsky Oolong pochádzajúci z provincie Fu-ťien. Vynikajúci čaj Osmanthus Oolong je jedinečný pre svoje sladké tóny, pričom môžete v náleve cítiť kvetinovú arómu, medovo sladkastú vôňu a broskyňové tóny.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Oolong Osmanthus:
Oolongy sú čiastočne oxidované čaje a bývajú označované ako polozelené, polofermentované, alebo modrozelené čaje. Môžeme tiež povedať, že ide o prechod medzi zeleným a čiernym čajom. Z toho vychádza aj farba čajových listov, ktorá sa pohybuje od zelenej až po hnedú, práve podľa stupňa oxidácie.
Oolong sa žne v plnej zrelosti čajových listov, ktoré sa hneď po zbere nechajú krátko zavädnúť na priamom slnku. Tu dochádza k odparovaniu vody z čajových listov, čo aktivuje enzýmy a začína sa proces oxidácie. Potom sa naruší ich štruktúra ručným rolovaním, alebo mechanicky v rotačných košoch. Dĺžka tohto procesu má vplyv na konečný stupeň oxidácie, ktorá sa pohybuje v rozmedzí 5% – 85%. Nasleduje zahrievanie listov, čím je oxidácia ukončená. Ďalším krokom výrobného procesu je valcovanie do malých guličiek, ktoré prebieha väčšinou ručne. V neposlednom rade treba čajové listy vysušiť a podľa druhu Oolongu sa čajové listy môžu upražiť, čím získajú typické vlastnosti.
Nálev a chuť čaju Oolong Osmanthus:
Nálev je svieža žltozelenej farby, má plnú, hladkú, trávnatú chuť a podobá sa zeleným čajom. Šálka čaju Se Chung Oolong Green je jedinečná pre svoje sladké tóny, pričom môžete v náleve cítiť kvetinovú arómu, medovo sladkastú vôňu a broskyňové tóny. Tento čaj určite poteší všetkých milovníkov sladkého.
Príprava čaju Oolong Osmanthus:
Vodou o teplote 80-90 ° C zalejte čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Ponechajte lúhovať 2-3 minúty. Potom preceďte. Môžete pripraviť až 5 nálevov, pričom každý ďalší nálev nechajte lúhovať o minútu dlhšie.