Gyokuro Japan - zelený čaj
Najlepší tieňovo pestovaný zelený čaj z Japonska. Jedna z najvyšších sort japonských čajov. Nálev je svetlo zelenej farby, jemná sladká chuť. Veľmi vysoký obsah kofeínu. Nechajte sa rozmaznávať veľmi luxusnou a kvalitnou chuťou a sviežou elegantnou vôňou jedinečného a veľmi ceneného čaju Gyokuro.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Gyokuro Japan 玉露
Gyokuro je najlepší zelený tieňovo pestovaný japonský čaj. Ide o jednu z najvyšších tried japonských čajov. Tiež je jeden z najdrahších čajov Sencha dostupných v Japonkse, preto je bežné, že sa podáva len tým najvýznamnejším hosťom. Ako druh čaju je zaradený pod Sencha podľa výrobných metód, avšak spôsob pestovania Gyokuro sa líši od ostatných čajov Sencha - je ponechaný minimálne 2 týždne v tieňoch rákosia ešte pred zberom. Vďaka tomu získa vyšší obsah aminokyselín a zníži obsah trieslovín.
Príprava čaju Gyokuro Japan
Použite 1-2g sypaného čaju na 30ml vody:
1. nálev: Zalejte vodou pri teplote 60°C a nechajte lúhovať 120s, potom preceďte | 2. nálev: Zalejte vodou pri teplote 65°C a nechajte lúhovať 30s, potom preceďte | 3. nálev: Zalejte vodou pri teplote 70°C a nechajte lúhovať 30s, potom preceďte | 4. nálev: Zalejte vodou pri teplote 75°C a nechajte lúhovať 40s, potom preceďte | 5. nálev: Zalejte vodou pri teplote 80°C a nechajte lúhovať 40s, potom preceďte | 6. nálev: Zalejte vodou pri teplote 90 ° C a nechajte lúhovať 40s, potom preceďte.
Čo robí čaj Gyokuro Japan najlepším?
Japonský čaj Gyokuro je špeciálnym z mnohých hľadísk, prečítajte si o nich na našom blogu!
Vyskúšajte aj naše ďalšie zelené čaje.