Brazília Santos
Pestovanie kávy Brazília Santos je vo výškach 800-1400 m.n.m. Káva s ovocnou chuťou, v ktorej po chvíli rozoznáme tónmi orieškov a korenené čokolády a ktorá nezanecháva v ústach sebemenší stopu horkosti.
Kombinácia nenájdená.
O káve:
Pestuje sa vo výškach od 800 do 1400 METROV nad Moro v miernych klimatických podmienkach na miestach, kde oblasť São Paulo hraničí s oblasťou Minas Gerais. Tú milióny Kávovníkové, zaliatych teplým brazílskym Zrkadlenie a podľa tradície pochádzajúcich v priamej línii z prvých zŕn, propašovaných do krajiny z Francúzskej Guyany, davaj od štvrtého roku bohatú úrodu, ktora sa potom v meste Santos, hlavnom prístave brazílskej kávy, čoby slávnej "Brazils" náklady na zámorské lode a expeduje do celého sveta. Prístav ale káve svoje meno nedodal, získala ho na počesť brazílskeho priekopníka leteckej navigácie Alberta Santosa Dumonta.
O krajine, kde sa káva pestuje:
Brazília? Krajiny futbalu, samby a karnevalu. A tiez kávy, ktora sa stala v očiach verejnosti synonymom pre "kvalitnú kávu" - Brazílska káva bola pojmom na zaciatky dvadsiateho storočia a je ním ai dnes.- Brazília je nefalšovanú kráľovnou kávového priemyslu. Bez preháňania. Ak bude pátrať, kto je Najväčšie producentom kávy na svete, je to práve Brazília, kto každý rok vypestujete, spracuje a vyvezie do zahraničia 30-35% svetovej produkcie kávy. Hľa Frank Sinatra v slávny piesni The Coffee Song spieva "they'Ve got an awful lot of coffee in Brazil," v Brazílii maju neskutocne množstvo kávy ...
Za postavením Brazília čoby kávové veľmoci stojí prostý fakt - krajina leží vo vsetkych Troch klimatických pásmach, pre pestovanie kávy najpríhodnejších. Najviac plantáží je vo vyšších nadmorských výškach miernej klímy juhovýchodnej Brazílie v oblastiach São Paulo, Minas Gerais, Rio de Janeiro, Paraná, Esprit Santo, Bahia a Pernambuco. Ešte uveďme, že celých 75% brazílskej kávy vyrastá na plantážach drobných pestovateľov.
chuť kávy
Vyvážený, mierne kyslá šál bez výrazných chuťových extrémov, v ktorom je každý dúšok lemovaný nádherným vyváženým Telo a chute celý kávy. Už pri prvo ochutnanie zaujme lahko ovocnou chuťou, v ktorej po chvíli rozoznáme tóny orieskova a korenené čokolády a ktora nezanecháva v ústach sebemenší stopu horúčosti.