Bancha Japan - zelený čaj
Originálny sypaný zelený čaj z Japonska. Je to druhý najpopulárnejší zelený čaj v Japonsku a obsahuje menej ako polovicu kofeínu oproti čajom Sencha a Gyokuro. Pýši sa veľkým množstvom minerálov, stopových prvkov, predovšetkým železa. Nálev má delikátnu sladkastú chuť.
Kombinácia nenájdená.
O čistom zelenom čaji Bancha Japan 番 茶
Bancha Japan je originálny čistý zelený sypaný čaj z Japonska. Je v Japonsku druhým najpopulárnejším zeleným čajom a jeho význam v japonských znakoch (番茶) je pre "každodenný" a pre neskorý zber (jeseň). V Japonsku je bežné ho piť po jedle pre lepšie trávenie. Čajové lístky tohto čaju sú väčšie a majú trávovo zelenú farbu.
Chuť čistého zeleného čaju Bancha Japan
Nálev čistého zeleného čaju Bancha Japan je svetlozelenej farby a delikátnej harmonickej a sladkastej chuti.
Zloženie čistého zeleného čaju Bancha Japan
Čistý zelený sypaný čaj Bancha Japan obsahuje veľké množstvo minerálov, stopových prvkov – predovšetkým železa. Na 100 g čajových lístkov obsahuje 38 mg železa a jeho stopové prvky sú veľmi bohaté, obsahuje 30 až 40 z 50 vzácnych stopových prvkov, ktoré telo potrebuje. Jeho kofeínové hodnoty sú polovičné oproti ostatnym druhom zelených Japonských čajov Sencha a Gyokuro. Je teda vhodný aj na večerné popíjanie aj pre tehotné či dojčiace ženy.
Príprava čistého zeleného čaju Bancha Japan
Príprava: vodou s teplotou 75 ° -80 ° C zalejeme čaj v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5 dl vody, ak čaj lúhujete v kanvici potom navyše pridajte 1 lyžičku čaju. Ponechajte lúhovať 1 minútu. Potom nálev zlejte. Možno pripraviť 3 nálevy.
Vyskúšajte aj naše ďalšie zelené čaje.