Zázvor jemne mletý
Zázvor jemne mletý sa používa predovšetkým na pečené, varené aj dusené mäso, zeleninu, ale aj napríklad do guláša, na ochutenie ryže, ovocných šalátov, kompótov, perníkov. V rôznych častiach sveta obľúbený ako liečivý zázvorový čaj. V Anglicku, Spojených štátoch a Ázii majú aj zázvorové pivo (gingerbeer) a limonádu.
Kombinácia nenájdená.
Varenie so Zázvorom jemne mletým:
Je nevyhnutnou súčasťou indickej a čínskej kuchyne. Používa sa do sladkých aj slaných jedál, zázvorového pečiva, pečených más, guláša, cestovín, zeleninových jedál. Má nezameniteľnú chuť aj vôňu.
Jedno z najstarších tropických korenín, pôvodom z ázijského kontinentu. Rastlina sa pestuje pre dužnaté, hľuzovité oddenky. Tie bývajú až 10 cm dlhé. Zázvor sa pestuje na plantážach v Indii, Číne, Japonsku, ale aj na Jamajke a v západnej Afrike.
Zázvor obsahuje éterické oleje, zázvorovú silicu a štipľavo ostrú látku zvanú gingerol. Z oddenkov sa pripravuje zázvorový olej, esencia, suší sa a melú, pridávajú sa do najrôznejších zmesí. Zázvoru používajú veľa pekári a cukrári do perníkov a biskvitov, ale používa sa aj na korenenie mäsa, hydiny, rýb a pod.2000 . Výborné je tiež zázvorové pivo alebo limonáda.