Yunnan Golden Bud Tips Zhongli 70 g
Vysoký pokyno posypané tipy Yunnan Gold Bud je jedným z najlepších čiernych čajov z Číny. Je to alpské odrastané v slávnej provincii Yunnan, v nadmorskej výške 1800 m, kde sú extrémne podmienky, tenšia pôda a vzduch, ktorá kladie stresové rastliny, kde komprimujú viac živín a jemnú chuť do čajových listov
Kombinácia nenájdená.
O Yunnan Golden Bud Tips Zhongli 70 G:
Tipy Yunnan Gold Bud sú jedným z najlepších čiernych uvoľnených čajov z Číny. Je vysokohorskými v slávnej čínskej provincii Yunnan, v nadmorskej výške 1800 m, kde sú extrémne podmienky, tenšia pôda a vzduch, ktorá kladie čajové stromy do stresujúceho stavu, komprimujú viac živín a jemnú chuť do ich čajových listov. Čierne čaje z veľmi slávnej provincie Yunnan sa označujú ako Dianhong (Dian = Yunnan, Hong = Red => Čierne čaje sa označujú v Číne vďaka červenej farbe ich soľanky).
Provincia Yunnan je miesto, kde sa čaj narodil pred 5 000 rokmi a zostáva jednou z najdôležitejších a najslávnejších čínskych provincií. Je tiež domovom jedného z najstarších stromov na svete, z ktorých niektoré viac ako 3 000 rokov. Prostredie, terén a podnebie v provincii Yunnan sú veľmi zvláštne a jedinečné.
Dianhong Yunnan Gold Bud Tipy:
Suché listy: skrútené, pevné prúžky pokryté zlatými korálkami
Farba: jasná, zlatá-červená
Aróma: kvety, sladké zemiaky
Chuť: mäkká, bohatá. Kvetinová, prírodná sladkosť s tónmi čokolády a veľmi ľahkým astringom
Zloženie: Yunnan Gold Bud Tips 100%.
Obsahuje menej ako 40% kofeín v šálke kávy.
Príprava čierneho čaju Dianhong Yunnan Gold Bud Tipy:
Klasická metóda:
Voda s teplotou 95-100 ° C Nalejte čaj do pomeru 350 ml na 2 čajové lyžičky. Vylúhnite si 3-4 minúty a potom namáhajte. Naklonte sa navzájom o minútu dlhšie. Môžete pripraviť viac infúzií. Ďalšia teplota alebo doba vylúhovania môžu spôsobiť inú chuť čaju.
Čínska metóda Gong Fu Cha:
Voda s teplotou 85 ° C Nalejte čaj do pomeru 100 ml pre 4 čajové lyžičky. Vylučujte 10s, potom namáhajte. Ostatné infúzie: 10s, 15s, 20s, 30s, 40s. Môžete pripraviť viac infúzií. Ďalšia teplota alebo doba vylúhovania môžu spôsobiť inú chuť čaju.
Vyskúšajte aj naše ďalšie čierne čaje.