Yerba Maté - pražené
Povzbudzujúci bylinný nápoj s pôvodom v Latinskej Amerike. Čaj Yerba Maté - pražené obsahuje rad minerálnych látok, vitamínov, betakaroténu a antioxidantov, posilňuje imunitu a má povzbudivé účinky. Čaj z Cesmíny paraguajskej je tradičný juhoamerický nápoj. Yerba Maté - pražené má vyšší obsah kofeínu ako maté prírodnú a príjemnú dymovú vôňu. Odporúčame dochutiť medom.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté prírodnej - Cesmína paraguajská:
Maté obsahuje predovšetkým výrazné povzbudivé účinky, rad minerálnych látok a posilňuje imunitný systém. Maté je v Argentíne najobľúbenejší nápoj, ktorý pijú úplne všetci. Každý si nosí cestovnú verziu kalabasy, aby si mohol počas celého dňa užívať chuť tohto povzbudivého a lahodného nápoja.
Príprava čaju Yerba Maté Cesmína paraguajská:
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, necháme 3-5 minút, potom scedíme - na využitie účinných látok sa odporúča: až 2 lyžičky čaju, necháme 5-10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté by sa malo podľa tradičného spôsobu podávať v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktorej sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovým brčkom alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci predieravá a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie. Toto je dané predovšetkým vysokým obsahom kofeínu v nápoji.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.