Yerba Maté Kraus Silvestre Mäta
Povzbudivý bylinný čaj Yerba Maté Silvestre Mäta sa získava z Cezmíny paraguajskej. Jedná sa o tradičný juhoamerický nápoj, s vynikajúcou chuťou a voňavou mätovou arómou. Odporúčame podávať v kalabase a popíjať bombillou.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté Kraus Silvestre Mäta:
Yerba Mate Kraus sa vyrába podľa rodinnej tradície už od začiatku 20. storočia. Plantáže sa nachádzajú v Colonia Santo Domingo Savio, San Ignacio v provincii las Misiones. Vyrába sa unikátnym systémom sušenia pomocou nepriameho tepla. Touto metódou sa získa produkt bez dymu s jemnou chuťou a jemnou arómou. Vďaka špeciálnym procesom výroby a sušenia bez dymu sa čaj Kraus Yerba Maté líši vôňou a chuťou od ostatných druhov čaju Yerba Maté. Jedná sa o Yerba Maté so stonkami.
Maté je známe predovšetkým svojimi výraznými povzbudzujúcimi účinkami. Obsahuje alkaloid kofeín (v súvislosti s yerba maté sa označuje ako mateín), ďalej obsahuje množstvo minerálnych látok, vitamínov, betakarotén a antioxidanty.
Príprava čaju Yerba Maté Kraus Silvestre Mäta :
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme. Na využitie účinných látok sa odporúča až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.