Yerba Maté Cruz de Malta
Obľúbený bylinný čaj Yerba Maté Cruz de Malta s povzbudivým účinkom, je veľmi aromatické s jemnou a lahodnou chuťou. Originálna chuť a vôňa nápoja z cezmíny paraguajskej. Jedná sa o tradičný juhoamerický nápoj, ktorý sa podáva v kalabase a popíja bombillou.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté Cruz de Malta:
Yerba Maté Cruz de Malta je jeden z najstarších producentov Yerba Maté v Južnej Amerike. Toto tradičné maté vyrába Larangeira Mendes SA už od roku 1874. Neustály ďalší vývoj a špeciálna starostlivosť od zberu až po konečný produkt zaisťujú kvalitu tohto produktu. Sušené maté sa určitú dobu skladuje, aby sa dosiahla optimálna zrelosť a tým aj charakteristická chuť a vôňa. Tento proces poskytuje 100% prírodný produkt. Yerba Maté Cruz de Malta je druh so stonkou, veľmi aromatické a jemné chuti. Dobrá voľba pre začiatočníkov.
Maté je známe predovšetkým svojimi výraznými povzbudzujúcimi účinkami. Obsahuje alkaloid kofeín (v súvislosti s yerba maté sa označuje ako mateín), ďalej obsahuje množstvo minerálnych látok, vitamínov, betakarotén a antioxidanty.
Príprava čaju Yerba Maté Cruz de Malta:
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme. Na využitie účinných látok sa odporúča až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.