Yerba Maté Amanda Despalada
Tradičný povzbudivý bylinný čaj Yerba Maté Amanda Despalada bez stoniek je Maté najvyššej kvality, pochádzajúce z Argentíny. Čaj z Cezmíny paraguajskej je tradičný juhoamerický nápoj, ktorý sa podáva v kalabase a popíja bombillou.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté Amanda Despalada:
Yerba Mate Amanda vznikla v roku 1900, keď sa osadnícka rodina z Poľska usadila v argentínskej provincii Misiones a začala pestovať yerba maté. Plantáže Amanda patria k najstarším v krajine a nachádzajú sa v poľnohospodárskej oblasti la Cachuera v blízkosti mesta Apóstoles (Misiones). Yerba Maté Amanda bez stoniek je vyrobené z produktov najvyššej kvality. Má podiel suchých listov (asi 90%) a veľmi málo stoniek a rastlinných vlákien. Odporúčame pre tých, ktorí chcú ochutnať tú pravú chuť Yerba Maté. Jedno z najlepších argentínskych maté.
Maté je známe predovšetkým svojimi výraznými povzbudzujúcimi účinkami. Obsahuje alkaloid kofeín (v súvislosti s yerba maté sa označuje ako mateín), ďalej obsahuje množstvo minerálnych látok, vitamínov, betakarotén a antioxidanty.
Príprava čaju Yerba Maté Amanda Despalada:
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme. Na využitie účinných látok sa odporúča až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.