White Monkey Jasmine - biely čaj
Biely sypaný luxusný jazmínový čaj , pestovaný vo vysokej nadmorskej výške v plne ekologickej záhrade vo Fudinku v známej čínskej provincii Fujian vo výške 800-900 m. Čaj White Monkey Jasmine sa skladá z vysoko kvalitných čajových lístkov z kríka Fuding Da Hao a jedinečných čajových púčikov s bielym chmýřím. Jemná, mierna až stredne kvetinová chuť s čistou dochuťou.
Kombinácia nenájdená.
O čaji White Monkey Jasmine:
Pôvod čaju
White Monkey Bai Mao Hou (tiež "Biela opica") je biely sypaný čaj, ktorý sa pestuje vo vysokej nadmorskej výške v plne ekologickej záhrade v meste Fuding v slávnej čínskej provincii Fujian vo výške 800-900 m. Provincia Fujian je jednou z najdôležitejších provincií pestovania čaju v celej Číne a nachádza sa na juhovýchode. Táto provincia sa vyznačuje najmä horami pokrytými hmlou a subtropickým podnebím. Klimatické podmienky a úrodná pôda v provincii Fujian sú veľmi priaznivé pre rast čaju. Fujian je údajne rodiskom čierneho čaju a pestuje sa tu aj biely čaj a oolong.
Kvalita čajových lístkov:
Čajové lístky White Monkey Bai Mao Hou sú vysoko kvalitné. Vysokokvalitné, dlhé, drôtené lístky z kríka Fuding Da Hao sú zmiešané s jedinečnými čajovými púčikmi, ktoré sú tým najlepším, čo môžete na stonke čajovníka nájsť. Čajové púčiky, púčiky (t. j. tipsy, končeky, púčiky) sú ešte mladé, nerozvinuté čajové lístky, do ktorých čajovníky po zimnom období vtláčajú všetky zachované živiny a jemnú chuť. Kvalita čajových pukov sa vyznačuje faktormi, ako je väčšia chuť, menšia spotreba čaju na jeden nálev a schopnosť pripraviť viac nálevov. Čaje, ktoré obsahujú čajové púčiky, majú jemnejšiu, delikátnejšiu, plnšiu, komplexnejšiu a charakteristickejšiu chuť.
Chuť jazmínového čaju White Monkey:
Farba: Jasná, svetložltá so zlatistými odtieňmi
Vôňa: Sladový, kvetinový
Chuť: hladká až stredne intenzívna, plná, komplexná, harmonická, sladová, bylinná, čistá a nevysušujúca dochuť bez trpkosti
Zloženie: White Monkey Jasmine 100%
Príprava bieleho opičieho jazmínu:
Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. 2-3 minúty, potom preceďte. 2-3 minúty.