Turecký listový - čierny čaj
Kvalitný čierny sypaný čaj, pestovaný vo vlhkom podnebí v Turecku. Jeho lístky sú veľké a veľmi kvalitné. Ide o veľmi obľúbený čaj, ktorý je v Turecku konzumovaný po celý rok. Nálev z tohto čaju vyniká plnou, sýtou, hnedočervenou farbou. Delikátna, charakteristická chuť a podmanivá aróma.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Turecký listový
Pôvod čaju
Turecký listový je čierny sypaný čaj, pestovaný v malej oblasti okolo mesta Rige, ktoré leží pri Čiernom mori, pozdĺž východného konca severného pobrežia Turecka. Táto oblasť má neobvykle vlhkú klímu, ovplyvnenú topografiou a blízkosťou vody. Pohorie Kakar sa prudko dvíha, ako sa človek pohybuje do vnútrozemia, chráni túto oblasť pred suchším vnútrozemským vzduchom a extrémnymi teplotami a vytvára najdaždivejšiu oblasť v celej západnej Ázii, pretože vzduch znižuje väčšinu svojho obsahu vlhkosti na náveternej strane hôr. Táto oblasť má obdobie dažďov od septembra do januára a obdobie sucha od apríla do mája, takže sa blíži opačnému vzorcu zrážok ako ázijský monzún, ktorý ovplyvňuje časti Číny a Indie, kde sa pestuje čaj. Zvyšok Turecka, vrátane ďalších oblastí pozdĺž pobrežia, má semiaridnú klímu príliš suchú na pestovanie čaju. Dokonca aj ďalšie pobrežné regióny s miernym podnebím majú menej ako polovicu zrážok ako región okolo Rige.
Zloženie: Turecký listový 100%
Príprava čierneho čaju Turecký listový
Vodou o teplote 95-100 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody na 2 čajové lyžičky. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Môžete pripraviť viac nálevov.
Ochutnajte aj naše ďalšie čierne čaje!