Yerba Mate Pajarito Paraguay
Tradičná Yerba Maté sa získava z cezmíny paraguajskej. Paraguajské maté z Itapua, tu predstavuje priamo posvätný nápoj. Maté obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a je povzbudivý.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté Pajarito Paraguaj:
Listy Yerba Maté sa sušia po dobu 20 mesiacov čo zaisťuje jedinečnú kvalitu. Vďaka tomu vzniká jedinečná chuť. Maté sa pripravuje tradičným spôsobom v kalabase a môžete si tak po celý deň užívať vynikajúcu chuť tohto paraguajského čaju.
Príprava čaju Yerba Maté Pajarito Paraguaj:
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme - na využitie účinných látok sa odporúča: až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie. Toto je dané predovšetkým vysokým obsahom kofeínu v nápoji.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.