Škorica mletá

Škorica mletá sa používa do sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérníctve. Na prípravu mäsových jedál do kuchyne ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej, španielskej aj. 

balenie 50 g
2,88 €
(2,88 € / 50 g)
na sklade

Varenie s korením Škorica mletá:

Kvalitné korenie Škorica mletá sa najčastejšie používa na prípravu zvareného vína, punče, do sladkého pečiva, perníkov a múčnikov. Používa sa tiež na dochutenie jabĺk, hrušiek a kávy. Na prípravu mäsových jedál do kuchyne ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej, španielskej aj. Je tiež obľúbená ako dekorácia nie ako súčasť voňavých zmesí. 

Pôvod škorice bol v Európe dlho opradený tajomstvom. Škoricová kôra je typické korenie Starého sveta. Pochádza z ázijských trópov. Rástla pôvodne na indickom subkontinente a v Číne. Tu bola tiež známa ako korenie snáď už 4000 rokov pred Kr. Ako liečivo a aromatická prísada do nápojov bola známa aj starým Egypťanom. Pôvodne sa kôra lúpala z plane rastúcich stromov, no postupne sa začali vysádzať plantáže zo škoricí, ktorých nenápadné kvety vydávajú zvláštnu príjemnú vôňu. Veľmi známy a tiež najkvalitnejší je škoricovník cejlonský. Pestuje sa aj v iných tropických oblastiach, ale nikde nedosahuje takú kvalitu ako na Srí Lanke. Ďalším menej známym druhom škoricovníka je škorica čínska.

Viac o korení: