Škorica celá
Škorica celá sa používa do sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérníctve. Na prípravu mäsových jedál do kuchyne ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej, španielskej aj.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s kvalitným korením Škorica celá:
Používa sa do sladkých pokrmov, pečiva a cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérníctve. Na prípravu mäsových pokrmov do kuchyne ázijskej, latinskoamerickej, arabskej, tureckej, španielskej aj.
Pôvod škorice bol v Európe dlho opradený tajomstvom. Škoricová kôra je typické korenie Starého sveta. Pochádza z ázijských trópov. Rástla pôvodne na indickom subkontinente a v Číne. Tu bola tiež známa ako korenie snáď už 4000 rokov pred Kr. Ako liečivo a aromatická prísada do nápojov bola známa aj starým Egypťanom. Pôvodne sa kôra lúpala z plane rastúcich stromov, no postupne sa začali vysádzať plantáže zo škoricí, ktorých nenápadné kvety vydávajú zvláštnu príjemnú vôňu. Veľmi známy a tiež najkvalitnejší je škoricovník cejlonský. Pestuje sa aj v iných tropických oblastiach, ale nikde nedosahuje takú kvalitu ako na Srí Lanke. Ďalším menej známym druhom škoricovníka je škorica čínska.