Salvador San Eduardo Estate Coffee - zrnková káva

Novinka

Kvalitná zrnková káva Salvador Eduardo Estate Coffee pestovaná v horách s lávovým podložím. Káva má vynikajúcu jemnú sladkú chuť s vôňou čokolády. Patrí medzi najlepšie kávy na svete. Káva, ktorú musíte ochutnať!

balenie 200 g
9,12 €
(4,56 € / 100 g)
balenie 400 g
-10%
zľava 1,80 €
16,42 €
(4,11 € / 100 g)
-10%
zľava 1,80 €
balenie 1 kg
-20%
zľava 9,10 €
36,48 €
(3,65 € / 100 g)
-20%
zľava 9,10 €
na sklade
  • Katalógové číslo 8299
  • EAN 8595700539155
  • Krajina pôvodu Latinská Amerika
  • Chuťový profil kávy Čokoládový , Sladký
  • Intenzita
  • Stupeň praženia
  • Zrno
  • Chuť
  • Kyselinka
  • Výrobca Darka Company s.r.o.
Salvador San Eduardo Estate Coffee  - zrnková káva

Chuť kávy Salvador San Eduardo Estate Coffee : 

Salvador je najmenším štátom v Strednej Amerike avšak kvalita kávy Salvador je absolútne vynikajúca. Delikátnosť tejto kávy ucítite v šálke kávy, kedy cítite veľmi jemnú a lahodnú sladkú chuť s vôňou čokolády. Pri príprave kávy espresso si vychutnáte hustú cremu s dokonalou chuťou.

O káve Salvador San Eduardo Estate Coffee:

Jedna z najlepších káv arabica na svete. Vďaka lávovému podložiu a vysokohorskému prostrediu je táto káva veľmi obľúbená vďaka svojej vynikajúcej chuti a vôni. História kávy v Salvadore siaha do roku 1830, keď boli prvé kávovníky vysadené indiánmi. Káva bola vždy pre Salvador veľmi dôležitou komoditou a začiatkom 20. storočia predstavovali príjmy z kávy takmer 90% celého exportu tejto malej krajiny. V čase veľkej hospodárskej krízy došlo k veľmi výraznému zníženiu ceny kávy, čo sa premietlo v prepúšťaní, krachujúce podniky a plantáže začali chátrať.

V roku 1932 došlo k povstaniu, keď došlo k vojenskému potlačeniu pri ktorom zahynulo na 30.000 ľudí. O ďalších takmer 40 rokov neskôr sa opäť situácia v krajine stabilizovala a poľnohospodári sa opäť pustili do pestovania kávy. Salvador je vďaka klimatickým podmienkam a lávovému podložiu priamo predurčený na pestovanie tej najlepšej kávy na svete. Vďaka týmto podmienkam sa káva zberá 2x až 3x do roka. Pestujú sa tu kávové odrody Bourbon 65%, Pacas 25% a Pacamara 10%.