Safran
Šafran je veľmi vzácne korenie, jeho cena sa blíži cene zlata. Chuť pravého šafranu pripomína med a je ľahko horkastá, má veľmi silnú arómu i farbiace účinky. Šafran odporúčame do rizota, paelly, cestovín, kuskusu, polievok, omáčok, rybích jedál, hydiny, vajíčok a dezertov.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Šafran:
Kvalitný Šafran je veľmi vzácne korenie, jeho cena sa blíži cene zlata. Chuť šafranu pripomína med a je ľahko horkastá, má veľmi silnú arómu i farbiace účinky. Šafran odporúčame na varenie do rizota, paelly, cestovín, kuskusu, polievok, omáčok, rybích jedál, hydiny, vajíčok a dezertov.
Šafran a jeho korene nájdeme v Španielsku av južnom Francúzsku. Šafran je rastlina, ktorej okrasné formy sú dobre známe ako "krokusy". Kvitne na jeseň fialovým kvetom a na jeden kilogram tohto vzácneho korenia je potrebné zozbierať pestíky z 60 000 až 120 000 kvetov.
Šafran má zvláštnu vôňu a koreňovú chuť, trochu horkastú. Žlté farbivo, ktoré šafran obsahuje, sa rozpúšťa vo vode a zafarbuje ju krásne do žlta.
Najviac sa šafran používa v kuchyni španielskej a francúzskej, ale nesmie chýbať v kuchyni arabskej, indickej, čínskej a latinskoamerickej.
Balenie: 0,25 g