Rozmarín
Kvalitné korenie Rozmarín má aromatickú a osviežujúcu chuť aj vôňu. Používa sa na hydinové, teľacie, jahňacie i ovčie mäso, na ryby, na cestoviny, syry, šaláty, omáčky a tiež do bylinkového masla.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Rozmarín:
Rozmarín je stále zelený krík, ktorého ihličky sa používajú ako korenie. Jeho chuť i vôňa je osviežujúca, veľmi aromatická a ľahko nahorknutá. Používa sa na hydinové, teľacie, jahňacie i ovčie mäso, na ryby, na cestoviny, syry, šaláty a omáčky. Je tiež súčasťou bylinkového masla.
Rozmarín lekársky v oblastiach Stredozemného mora, kde bežne rastie v prírode, ale dá sa pestovať v teplých, slnečných a chránených polohách aj u nás na záhradke. Dnes je rozmarený ako korenie používaný predovšetkým v talianskej, francúzskej a španielskej kuchyni, ale tiež v balkánskej. Používa sa aj v Severnej Amerike, Mexiku a Anglicku. Hodí sa tiež na prípravu bylinkového masla.