Rozmarín

Kvalitné korenie Rozmarín má aromatickú a osviežujúcu chuť aj vôňu. Používa sa na hydinové, teľacie, jahňacie i ovčie mäso, na ryby, na cestoviny, syry, šaláty, omáčky a tiež do bylinkového masla.

balenie 50 g
-10%
zľava 0,26 €
2,34 €
(2,34 € / 50 g)
-10%
zľava 0,26 €
na sklade

Varenie s korením Rozmarín:

Rozmarín je stále zelený krík, ktorého ihličky sa používajú ako korenie. Jeho chuť i vôňa je osviežujúca, veľmi aromatická a ľahko nahorknutá. Používa sa na hydinové, teľacie, jahňacie i ovčie mäso, na ryby, na cestoviny, syry, šaláty a omáčky. Je tiež súčasťou bylinkového masla.

Rozmarín lekársky v oblastiach Stredozemného mora, kde bežne rastie v prírode, ale dá sa pestovať v teplých, slnečných a chránených polohách aj u nás na záhradke. Dnes je rozmarený ako korenie používaný predovšetkým v talianskej, francúzskej a španielskej kuchyni, ale tiež v balkánskej. Používa sa aj v Severnej Amerike, Mexiku a Anglicku. Hodí sa tiež na prípravu bylinkového masla. 

Viac o korení: