Pu-Erh Fu Zhi Candy - čierny čaj
Kvalitný čierny sypaný čaj Pu-Erh Fu Zhi Candy, vysokohorsky pestovaný v slávnej čínskej provincii Yunnan vo výške 1600-2800 m. Pochádza z 800 rokov starých čajovníkov s veľkými listami. Čaj je vyrábaný tradičným a komplexným procesom. Fermentovaný a oxidovaný. Každý kus je zabalený oddelene do hodvábneho papiera. Jemná, zemitá, drevitá, dymová chuť.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Pu-Erh Fu Zhi Candy:
pôvod čajovníka
Pu-Erh je čierny čaj, tradične pestovaný v slávnej čínskej provincii Yunnan. Čajová provincia Yunnan je miestom, kde sa pred 5000 rokmi zrodil čaj a zostáva jednou z najdôležitejších a najslávnejších čínskych provincií. Tiež je to domovom pre jedny z najstarších stromov na svete, niektoré majú aj cez 3000 rokov.
Prostredie, terén a klíma v čínskej provincii Yunnan sú veľmi zvláštne a jedinečné. Provinciu charakterizujú vysoké, strmé hory, bujné lesy a hmla, pod ktorou je všetko zahalené. Sú tu mierne až subtropické teploty, vysoká vlhkosť a vysoko organická pôda, čo je pre rast a kvalitu čajovníkov veľmi prívetivé. Provincia Yunnan je rodisko najlepších čajovníkov Pu-Erh.
Pu-Erh pochádza z veľmi starých čajovníkov, ktoré dosahujú výšku cez 30 m. V doslovnom preklade znie ich názov "divoké staré stromy", sú staré 800 rokov a charakterizujú ich veľké listy. Rastú v povodí Yunnanskej rieky Lancang, na horských výšinách vo výške 1600-2800 m, kde sú extrémne podmienky, redšia pôda i ovzdušie, čo uvádza čajovníky do stresového stavu, kedy stláčajú viac živín a delikátnej chuti do svojich čajových lístkov.
Chuť čierneho čaju Pu-Erh Fu Zhi Candy:
Farba: Tmavá, čierna
Aróma: Intenzívna, drevitá, zemitá
Chuť: Jemná. zemitá, sladová
Zloženie: Pu-Erh 100%.
Príprava čierneho čaju Pu-Erh Fu Zhi Candy:
Vodou o teplote 95-100 ° C zalejeme čaj v pomere 2-3 dl vody. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Môžete pripraviť 3-5 nálevov.
Ochutnajte aj naše ďalšie čierne čaje!