Provensálske bylinky
Kvalitná zmes korenia Provensálske bylinky dodá jedlám z mäsa i rýb nezameniteľnú vôňu a chuť. Je výborná na jedlá z mäsa aj rýb, kuraťa, králika, jahňacieho, teľacieho, ovčieho, ale aj do nátierok, omáčok, cestovín, syrov, horčic, jedál z paradajok a šalátov. Vhodná je aj na nakladanie, marinovanie, grilovanie i pečenie.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Provensálske bylinky:
Kvalitná zmes korenia Provensálske bylinky dodá jedlám nezameniteľnú vôňu a chuť. Je výborná na jedlá z mäsa aj rýb, kuraťa, králika, jahňacieho, teľacieho, ovčieho, ale aj do nátierok, omáčok, cestovín, syrov, horčic, jedál z paradajok a šalátov. Vhodná je aj na nakladanie, marinovanie, grilovanie i pečenie.
Provensálske bylinky je zmes byliniek používaných ako korenie. Názov je odvodený od francúzskej oblasti Provence, kde sa tieto bylinky hojne vyskytujú. Ide o asi neznámejšiu a najobľúbenejšiu bylinkovú zmes.
Zloženie: Cesnak, majorán, rozmarín, bazalka, saturejka. Môže obsahovať stopy zeleru, sezamu a horčice