Yerba Maté Colon Tradicional Paraguaj
Tradičný paraguajský čaj Yerba Maté Colon sa pestuje s dôrazom na životné prostredie a ekológiu. Maté Colon sa vyrába z vybraných listov a má veľmi výraznú a silnú chuť a vôňu.
Kombinácia nenájdená.
O čaji Yerba Maté Colon Paraguaj:
Listy Yerba maté sa sušia po dobu 20 mesiacov čo zaisťuje jedinečnú kvalitu. Vďaka tomu vzniká jedinečná chuť. Maté sa pripravuje tradičným spôsobom v kalabase a môžete si tak po celý deň užívať vynikajúcu chuť tohto paraguajského čaju.
Príprava čaju Yerba Maté Colon Paraguaj:
1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme - na využitie účinných látok sa odporúča: až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.
Tradičná príprava Yerba Maté:
Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie. Toto je dané predovšetkým vysokým obsahom kofeínu v nápoji.
Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.