Yerba Maté Colon Tradicional Paraguaj

Dopredaj

Tradičný paraguajský čaj Yerba Maté Colon sa pestuje s dôrazom na životné prostredie a ekológiu. Maté Colon sa vyrába z vybraných listov a má veľmi výraznú a silnú chuť a vôňu.

balenie 50 g
0,92 €
(0,92 € / 50 g)
balenie 100 g
-10%
zľava 0,18 €
1,66 €
(0,83 € / 50 g)
-10%
zľava 0,18 €
balenie 250 g
-15%
zľava 0,70 €
3,91 €
(0,78 € / 50 g)
-15%
zľava 0,70 €
balenie 1 kg
-20%
zľava 3,60 €
14,72 €
(0,74 € / 50 g)
-20%
zľava 3,60 €
na sklade
  • Katalógové číslo 122
  • EAN 8595700515685
  • Krajina pôvodu Latinská Amerika
  • Výrobca Darka Company s.r.o.

O čaji Yerba Maté Colon Paraguaj:

Listy Yerba maté sa sušia po dobu 20 mesiacov čo zaisťuje jedinečnú kvalitu. Vďaka tomu vzniká jedinečná chuť. Maté sa pripravuje tradičným spôsobom v kalabase a môžete si tak po celý deň užívať vynikajúcu chuť tohto paraguajského čaju.

Príprava čaju Yerba Maté Colon Paraguaj:

1 čajovú lyžičku zmesi prelejeme 1/4 l vriacej vody, ponecháme 3 - 5 minút, potom scedíme - na využitie účinných látok sa odporúča: až 2 lyžičky čaju, ponechať 5 - 10 minút.

Tradičná príprava Yerba Maté:

Maté sa podľa tradičného spôsobu podáva v nádobe z vydlabanej tekvice s úzkym hrdlom, ktoré sa hovorí kalabasa. Bylinný nápoj Yerba maté sa usrkáva bambusovou slamkou alebo kovovou slamkou - bombillou, ktorá je na dolnom konci prederavená a funguje tak ako slamka a sitko zároveň. Juhoameričania pijú maté s limonádou, džúsom alebo napríklad pražené. Yerba Maté popíjajú v ktorúkoľvek dennú alebo večernú dobu. Kalabasa na osobné použitie je relatívne malá, približne s obsahom 1 - 2 dl. Väčšie kalabasy sú vhodné na skupinové pitie. Toto je dané predovšetkým vysokým obsahom kofeínu v nápoji.

Ochutnajte aj naše ďalšie čaje Maté.