Petržlen sušená
Petržlen je tradičná a obľúbená koreňová zelenina. Má silne aromatickú vôňu a nasládnutú a zároveň ostrú chuť. Vynikajúce je na prípravu polievok a vývarov, smotanových a hubových omáčok, nádiviek, sekaných aj dusených más a šalátov. Používa sa tiež na zdobenie jedál.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Petržlenová vňať sušená:
Petržlen je tradičná a obľúbená koreňová zelenina. Má silne aromatickú vôňu a nasládnutú a zároveň ostrú chuť. Vynikajúce je na prípravu polievok a vývarov, smotanových a hubových omáčok, nádiviek, sekaných aj dusených más a šalátov. Používa sa tiež na zdobenie jedál.
Už v 3. storočí je uvedená petržlenová vňať ako korenie v rímskej kuchárskej rukoväti. U nás sa tiež všeobecne rozšírila a jej nať bola používaná v staročeskej kuchyni do omáčikov, tvorila tiež súčasť nádiviek a tradičných vaječných veľkonočných pokrmov. Petržlen pochádza zo Stredozemia.