Paprikové fľaky červené
Kvalitné korenie Paprikové fľaky červené sú sušené kúsky papriky vhodné na dochutenie gulášov, polievok, omáčok, cestovín, do pečiva, nakladaných syrov, salám, klobás, mäsových a zeleninových jedál.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Paprikové fľaky červené:
Paprikové fľaky červené dodávajú pokrmom lahodnú chuť a príjemnú ovocnú arómu. Vhodné do cestovín, gulášov, polievok, mäsových pokrmov či nátierok a aspikov. Ako mozaika do údenárskych produktov: salám, klobás, syrov.
Paprika zosychá v pomere 1:5.
V Európe sa paprika začala šíriť v 16. a 17. storočí. Paprika je národné korenie Maďarov a Španielov. Ovládla prakticky celý svet - pre Francúzov je to kayenský pepř, pre Latinskú Ameriku čiilli alebo čile, používa sa v Ázii, v Afrike, kde tvorí podstatnú zložku korenia "berbera". U nás bežná paprika sú rozomleté sušené plody druhu Capsicum annuum, čo je jednoročná rastlina, majúca svoj pôvod pravdepodobne v Južnej Amerike, odkiaľ prišla do celého sveta. Za najkvalitnejšiu sa považuje paprika španielska a maďarská.