Paprika SZEGED ASTA 130 sladká
Paprika SZEGED ASTA 130 má výrazne korenenú a sladkastú chuť, príjemnú arómu a nádhernú sýto červenú farbu. Farbiaca schopnosť papriky sa udáva vo farebnej hodnote ASTA. Vysoko kvalitná sladká paprika SZEGED.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením ASTA 130:
Papriku delíme podľa ostrosti do 4 skupín a to na sladká, štipľavá, lahôdková a gulášová. Farbiaca schopnosť papriky sa udáva vo farebnej hodnote ASTA. Čím vyššie číslo, tým lepšia a intenzívnejšia farbivosť. Paprikou sa zlepšujú a zjemňujú všetky druhy mäsových a rybích jedál, hodia sa do všetkých druhov gulášov, omáčok, syrov, slaného pečiva a údenín. Paprika ASTA 130 má výrazne korenenú a sladkastú chuť, príjemnú arómu a nádhernú sýto červenú farbu. Získava sa zo zrelých paprikových strukov, ktoré sa usušia a pomelú.
V Európe sa paprika začala šíriť v 16. a 17. storočí. Paprika je národné korenie Maďarov a Španielov. Ovládla prakticky celý svet - pre Francúzov je to kayenské korenie, pre Latinskú Ameriku chilli alebo chile, používa sa v Ázii, v Afrike, kde tvorí podstatnú zložku korenia "berbera". U nás bežná paprika sú rozomleté sušené plody druhu Capsicum annuum, čo je jednoročná rastlina, majúca svoj pôvod pravdepodobne v Južnej Amerike, odkiaľ prišla do celého sveta. Za najkvalitnejšiu sa považuje paprika španielska a maďarská.