Paprika sladká ASTA 120
Pridáva sa takmer do všetkých mäsových pokrmov, ako základ niektorých omáčok, do studenej kuchyne, na dofarbenie jedál, hodí sa do všetkých druhov gulášov, omáčok, syrov, slaného pečiva a údenín. Paprika ASTA 120 má výrazne korenenú a nasládnutú chuť, príjemnú arómu a nádhernú sýto červenú farbu. Farbiaca schopnosť papriky sa udáva vo farebnej hodnote ASTA. Čím vyššie číslo, tým lepšia a intenzívnejšia farbivosť.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením ASTA 120:
Papriku delíme podľa ostrosti do 4 skupín a to na sladkú, pálivú, lahôdkovú a gulášovú. Farbiaca schopnosť papriky sa udáva vo farebnej hodnote ASTA. Čím vyššie číslo, tým lepšia a intenzívnejšia farbivosť. Paprikou sa zlepšujú a zjemňujú všetky druhy mäsových a rybích jedál, hodia sa do všetkých druhov gulášov, omáčok, syrov, slaného pečiva a údenín. Paprika ASTA 120 má výrazne korenenú a nasládnutú chuť, príjemnú arómu a nádhernú sýto červenú farbu. Získava sa zo zrelých paprikových strukov, ktoré sa vysušia a pomelú.
V Európe sa paprika začala šíriť v 16. a 17. storočí. Paprika je národné korenie Maďarov a Španielov. Ovládla prakticky celý svet - pre Francúzov je to kayenský pepř, pre Latinskú Ameriku čiilli alebo čile, používa sa v Ázii, v Afrike, kde tvorí podstatnú zložku korenia "berbera". U nás bežná paprika sú rozomleté sušené plody druhu Capsicum annuum, čo je jednoročná rastlina, majúca svoj pôvod pravdepodobne v Južnej Amerike, odkiaľ prišla do celého sveta. Za najkvalitnejšiu sa považuje paprika španielska a maďarská.