Gyokuro Japan - Výjimečný zelený čaj z Japonska

O čaj Gyokuro Japan 玉露

Gyokuro je japonský čaj z zeleného tieňa. Je to jedna z najvyšších tried japonských čajov. Je to tiež jeden z najdrahších čajov Sencha dostupných v Japonsku, takže je bežné, že sa podávajú iba najdôležitejších hostí. Ako typ čaju je zahrnutý do Sencha podľa výrobných metód, ale metóda pestovania gyokuro sa líši od iných čajov Sencha - sa pred odberom ponecháva v tieni najmenej 2 týždne. Tento proces zvyšuje obsah aminokyselín, čo spôsobuje chuť čajov Sencha a zároveň zníži obsah trieslovín. Pokiaľ však ide o kultiváciu, čaj Sencha sa pestuje iba na slnku.

Čo robí Gyokuro Japan Tea výnimočným?

Zelený japonský čaj Gyokuro je v mnohých ohľadoch špeciálny, prečítajte si hlavné faktory jeho jedinečnosti:

Metóda kultivácie:

  • Zelený čaj Gyokuro sa pestuje z čínskeho čajovníka.
  • Čaj sa pestuje charakteristickým spôsobom v Kjóte, v oblasti Uji. Čajové pozemky sa tu darí skvele vďaka priateľským podmienkam, ako sú čerstvé zelené kopce, vysoká vlhkosť vzduchu a teplé teplé dni meniace chladné noci. Vďaka týmto jemným podmienkam tohto regiónu sú listy týchto čajov z čaju najlepšie v Japonsku.
  • Rastliny zatienili trstiny rohože a slama na plantážach pred zberom. Tento proces tieňovania podporuje stresovú reakciu v čajovnom strome, čo vedie k oveľa vyššej výslednej hladine kofeínu. Výsledkom je aj vynikajúca chuť umenia, ktorú vysvetlíme neskôr.

Infúzia a chuť:

  • Infúzia je svetlom Jade Green
  • Chuť je vývar, krém, oceánsky, s tónmi umami, soľou a paradajkami, jemná prírodná sladkosť a šťavnatý a kyslý záver. Dlhá dochuť.
  • Jedinečnosť vkusu zaručí Umami - piaty vkus:

  • Okrem sladkých, slaných, kyslých, horkých je aj chuť Umami
  • Názov je odvodený od japonského 美味い umai - v českom jemnom, chutnom
  • Receptor chuti Umami bol objavený v roku 2000 a vníma obsiahnutú aminokyselinu alebo jej soľ a glutamany
  • Chuť sa vyskytuje v niekoľkých potravinách a prvýkrát ju nájdete v materskom mlieku

  • Chuť čaju Gyokuro je nepochybne najvýznamnejším faktorom. Vďaka najvyššej kvalite čajových listov a veľmi presnému a jedinečnému spôsobu pestovania a

predovšetkým chuti Umami je chuť tohto čaju úplne prvá trieda.

  • Vôňa má veľmi podmanivú, čerstvú a elegantnú vôňu

 

Vysoký obsah kofeínu:

  • Green Gyokuro Tea má vyšší obsah kofeínu ako mnoho iných zelených čajovObsahuje takmer toľko kofeínu ako typický čierny čaj
  • Čaj má vysoký obsah kofeínu v dôsledku procesu kultivácie, metód spracovania a osobitného spôsobu prípravy:
  • Čajové rastliny Gyokuro sú zatienené tri týždne trstinovými rohožami a slamkou, čo podporuje stresovú reakciu v čajovni, čo vedie k oveľa vyšším hladinám kofeínu
  • Rovnako ako mnoho iných japonských zelených čajov, aj Gyokuro naparuje, aby zastavil oxidačný proces krátko po úrode.
  • Čaje, ktoré sa varí v parame na zastavenie oxidácie, majú tendenciu vlastniť vyšší obsah kofeínu ako čajy sušené vo vzduchu alebo spálené na panvici
  • Čaj Gyokuro sa varí v horúcej vode, ktorá ešte nedosiahla varenie, čo spôsobuje vyššie hladiny kofeínu
  • Na rozdiel od iných zelených čajov, ktoré sa odporúčajú napĺňať na veľmi krátky čas, gyocuro správne napĺňa 3 až 4 minúty. Dlhší čas vylúhovania vedie k vyšším hladinám kofeínu a tiež prináša bohatú rastlinnú chuť tohto jedinečného čaju.
  • Gyokuro je jedinečný v tom, že sa pri príprave tohto čaju odporúča použiť vyšší pomer čajových listov k vode (1-2G na 30 ml).


Príprava Gyokuro Japan:


Použite 1-2G voľného čaju na 30 ml vody
1. Infúzia: Nalejte vodu pri 60 ° C a nechajte naplniť 120 s a potom namáhajte
2. Infúzia: Nalejte vodu na 65 ° C a nechajte ju napĺňať 30 s a potom napätie
3. Infúzia: Nalejte vodu na 70 ° C a nechajte naplniť 30 s, potom namáhajte
4. Infúzia: Nalejte vodu na 75 ° C a nechajte ju napĺňať 40 s a potom napätie
5. Infúzia: Nalejte vodu na 80 ° C a nechajte ju naplniť 40 s a potom sito
6. Infúzia: Nalejte vodu na 90 ° C a nechajte ju naplniť 40 s a potom sito