Matcha Moya Traditional BIO 1,5 g
Japonský čaj Matcha Japan Traditional BIO Moya. Tradičný čaj Matcha Tea s vysokým obsahom kofeínu, vitamínov A a C, minerálov, antioxidantov, vlákniny, amynokyselín a proteínov. Matcha Tea Organic vám dodá energiu a dobrú náladu.
Kombinácia nenájdená.
Chuť čaju Matcha Japan Traditional BIO Moya:
Všetky čajové lístky sú organicky pestované v oblasti Uji v prefektúre Kjóto na malých BIO čajových poliach. Táto oblasť je známa pestovaním najkvalitnejšieho zeleného čaju už viac ako 800 rokov. Pôda je tu veľmi úrodná a čaj tu má ideálne podmienky na pestovanie vďaka veľkému množstvu zrážok, preslneným kopcom a medzi nimi vznikajúcej hmle, ktorá chráni jemné listy kríkov pred mrazom.
Matcha Tea Organic má veľmi silnú, hlbokú a hutnú a lahodnú chuť, ktorá býva často charakterizovaná ako decentne natrpknutá a sladkastá zároveň. V náleve je zachovaný charakter tienených čajov, ktoré dávajú olejnatú a trávovú chuť. Farba nálevu aj čajového prášku je jasne svetlo zelená, vôňa silne trávová, výrazná a príjemná. Zbierajú sa iba 2 lístky na konci výhonku, takže ide o najmladšiu časť rastliny a to iba raz ročne.
Čaj Matcha je mletý v tradičných kamenných a žulových mlynoch. Dáva zamatový, krémový nápoj bez náznaku horkosti. Originálne japonské balenie zaručuje čerstvosť. Tesné uzavretie tzv zips si zachová jedinečné chuťové vlastnosti čo najdlhšie. Po otvorení skladujte v chladničke.
Tradičná príprava čaju Matcha Japan Traditional BIO Moya:
Do čajovej misky matchawan (mačawan) si naberte bambusovou lyžičkou chashaku (čašaku) 2 g čaju Matcha a nalejte 70ml vody o teplote 70 °C. Potom svižne rozšľahajte bambusovou metličkou chasen (časní) do hustej peny. Pri šľahaní opisujte písmeno M.