Kurkuma
Kvalitná Kurkuma je súčasťou kari korenia a je veľmi obľúbená v indickej a thajskej kuchyni. Používa sa na farbenie ryže a syrov, do polievok, omáčok, cestovín, horčice, dezertov, ako súčasť worcestrovej omáčky a najrôznejších druhov korenia Kari. Má jemnú korenistú chuť a vôňu.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Kurkuma:
Táto tropická bylina bola používaná ako liečivo a farbivo. Pestuje sa pre oddenky, niekedy sa nazýva "žltý zázvor". Kurkuma obsahuje jasne žlté farbivo nazývané kurkumín. Používa na farbenie masla, tukov, syrov, mastí aj likérov, ale môžu sa tiež farbiť aj iné materiály, ako látky, drevo a pod. Kurkuma sa používa predovšetkým pri príprave omáčok, polievok, pri varení zemiakov, ryže aj na zeleninu. Kurkumu obsahuje aj worcestrová omáčka a korenie Kari.