Kotvičník zemný - vňať

Akci mesiaca Najpredávanejšie

Bylinka so schopnosťou zvýšenia testosterónu. Kotvičník má mimoriadne účinky na zvýšenie vitality, obranyschopnosti organizmu a celkovej detoxikácii.

balenie 50 g
-13%
zľava 0,30 €
1,99 €
(1,99 € / 50 g)
-13%
zľava 0,30 €
balenie 100 g
-22%
zľava 1,00 €
3,58 €
(1,79 € / 50 g)
-22%
zľava 1,00 €
balenie 250 g
-26%
zľava 3,00 €
8,46 €
(1,69 € / 50 g)
-26%
zľava 3,00 €
balenie 1 kg
-31%
zľava 14,00 €
31,84 €
(1,59 € / 50 g)
-31%
zľava 14,00 €
na sklade
  • Katalógové číslo 733
  • EAN 8595700530381
  • Krajina pôvodu Evropa
  • Výrobca Darka Company s.r.o.

Chuť bylinky Kotvičník zemný:

Kotvičník je mimoriadna bylina. Medzi hlavné účinky patrí schopnosť zvýšiť u mužov hladinu testosterónu, životnej vitality. U žien nárast sexuálneho apetítu a kontrola telesnej hmotnosti.
Divoké kmene primitívnych Indiánov využívajú Kotvičník pre jeho močopudné, antiseptické a protizápalové účinky. Ďalšie národy ho využívajú pri liečbe neplodnosti a strate potencie. Športovci na celom svete ho využívajú na zvýšenie hladiny testosterónu, ktorá im umožňuje ľahší nárast svalovej hmoty a zvyšuje športové výkony.

Typickým prostredím pre výskyt Kotvičníka sú suché slnečné miesta, stepi a piesčiny. Kotvičník sa pravdepodobne pôvodne rozšíril do ostatných častí zemegule z piesočných morských pobrežiach Číny a Japonska. V súčasnej dobe sa vyskytuje v mnohých oblastiach Ázie, Európy, Afriky aj Austrálie. Rozšírená je napríklad v oblasti Strednej Ázie, Číne, Indii a na Srí Lanke, na brehoch Kaspického, Azovského, Stredozemného a Čierneho mora. Na mnohých miestach sa vyskytuje voľne, ale stále viac je v rôznych krajinách pestovaný riadene na farmaceutické účely. Kotvičník zemný je možné pestovať aj v našich končinách. Nevýhodou je, že pestovanie je na rozdiel od iných častí sveta sezónne, zber teda prebieha raz v roku.

Príprava bylinky Kotvičník zemný:

Odvar zo sušenej vňate kotvičníka pripravujeme podobne ako bežný čaj. Vrchovatú čajovú lyžičku (cca 1 gram) sušenej vňate zalejeme pollitrom vriacej vody a ešte 30 minút varíme. Potom odvar precedíme a pijeme najlepšie v troch dávkach približne pol hodiny pred jedlom. Pokiaľ sa ponáhľate, stačí si pripraviť odvar klasicky ako čaj - avšak s dlhým vylúhovaním. Účinky je možné individuálne pocítiť už po troch dňoch. Vývar môžete dosladiť – najlepšie prírodným, nerafinovaným cukrom alebo medom. Uvedená dávka vňate je orientačná. Presnejší výpočet môžete vykonať takto (u mužov aj žien): cca 0,5 gramu sušenej vňate na každých 30 kg telesnej váhy. Je možné použiť aj vyššiu dávku, pretože klinické testy nepreukázali žiadnu merateľnú toxicitu, ani vedľajšie nežiaduce účinky, a to ani pri podaní vysokých dávok.

Viac o kotvičníku zemnom.