Korenie červené celé
Červené korenie celé sú zrelé bobule rastliny Piper nigrum. Má uplatnenie na steaky, burgery, grilované mäso, ryby, do dresinkov, zeleninových jedál, šalátov, omáčok, polievok, jedál z cestovín, ale aj vegetariánskej kuchyne, tiež pri výrobe dezertov a nápojov.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Korenie červené celé:
Kvalitná zmes korenia Korenie červené celé má veľmi široké uplatnenie do mäsových pokrmov, šalátov, omáčok, polievok, jedál z cestovín, ale aj vegetariánskej kuchyne a pri konzervácii.
Korenie červené celé je plným právom nazývaný kráľom korenia. Pochádza z rastliny Piper nigrum. Je to popínavý krík s veľkými listami a klasovitým súkvetím. Ako korenie sa používajú sušené,, zrelé aj nezrelé bobule stále zeleného pepřového kríka. Čierne korenie vzniká z nezrelých zelených plodov, ktoré sa fermentujú a potom sušia. Čierne korenie celé je ostrejší a má výraznejšiu arómu. Červené korenie celé sú zrelé bobule. Biele korenie celé sú takmer zrelé plody, ktoré sa máčajú, aby zmäkli a uvoľnila zo nich šupka. Po stĺpení sa korenie opláchne a usuší na slnku. Zelené korenie celé sú nezrelé zelené plody.
Korenie červené celé je plod brazílskeho stromu z čeľade obličkovníkovitých (Anacardiaceae). Dorastá do výšky až 7m, má obvejčité lístky zložené do lichospených listov a biele kvety tvoriace previslé triedy. Pochádza z Brazílie, Argentíny a Paraguaja. Dnes sa vyskytuje takmer všade v miernom pásme. Komerčne sa pestuje na ostrove Réunion.