Klinček celý
Kvalitné korenie Klinček celý je vynikajúci na prípravu duseného mäsa, zveriny, omáčok, zeleninových i mäsových vývarov, ryže, zvareného vína, punčov a ďalších horúcich nápojov, sušienok, kompótov a pečiva. Klinček má príjemnú, silne aromatickú vôňu i chuť.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s korením Klinček celý:
Klinček sa vyznačuje veľmi silnou, ostrou a zároveň teplou a sladkou vôňou. Má horkú chuť. Vďaka jedinečnému otepľovaciemu a osviežujúcemu efektu obohatia tiež kompóty, zvárané víno alebo punč.
Obohaťte chuť svojich jedál klincom!
Klinček, sú sušená púpať koreňov klinčeka, čo je stálezelený strom z Ázie. Používali ho pred viac ako 2 000 rokmi v starej Číne. O niekoľko sto rokov neskôr arabskí obchodníci priviezli do Benátok rastlinu odkiaľ bola rozšírená do Európy.
Vďaka nemu získava jedlo a nápoje jedinečnú chuť. Použitie tohto korenia môže byť veľkým kulinárskym dobrodružstvom.
Klinček celý - príklady použitia
Určite veľa ľudí používa klinček na normálnu funkciu zubov. Musím priznať, že ide o veľmi účinný spôsob. Nesmieme však zabudnúť na kulinárske vlastnosti tohto produktu. Treba zdôrazniť, že klinec je senzačným doplnkom kompótov.
Okrem toho sa môžu použiť na zvárané víno alebo pančuchu. Klinček skvele funguje s ovocnými a mäsovými omáčkami. Je tiež dobré vedieť, že sa výborne hodí k marinovaným zverinovým, bravčovým a ovčím mäsom. Taktiež k jedlám z húb a vývaru. Spolu s cibuľou a listami kalerábu výrazne zlepšujú chuť kapusty.
Celé klinčeky lze použít bez jakýchkoli omezení. Počet klinčeků, které přidáme do každodenních jídel, je volitelný a závisí pouze na kulinářském smyslu. Hřebíček, stejně jako ostatní koření, by měl být uložen v těsně uzavřené krabičce či obalu, aby nezvětral a neztratil své jedinečné vlastnosti.
Viac o korení: