Kenya GFOP - čierny čaj
Luxusný africký čierny sypaný čaj z okresu Kericho v Keni. Čaje z Kene sú jedny z najkvalitnejších na svete a dostali medzinárodné ocenenia pre svoju vôňu a chuť. Tento čaj je tvorený veľmi kvalitnými čajovými lístkami, ktoré disponujú akostným štandardom Golden Flowery Orange Pekoe. Obsahuje zlaté tipsy, veľmi silná chuť.
Kombinácia nenájdená.
O čiernom čaji Kenya GFOP
Pôvod čaju
Kenya GFOP je africký čierny sypaný čaj z okresu Kericho v Keni. V tejto oblasti sa pestujú prevažne čajovníky čínskeho pôvodu a to vo výške 2000 m, kde sú pre tieto čajovníky extrémne podmienky, redšia pôda a redšia ovzdušia, čo ich uvádza do stresového stavu, kedy čajovníky stláčajú viac živín a delikátnej chuti do svojich čajových lístkov.
Akosť čajových lieskov
Všeobecne, čaje Kenya sú jedny z najkvalitnejších čajov na svete a boli pre svoju výnimočnú a delikátnu chuť i arómu medzinárodne ocenené. Kenya GFOP je druh čaju z Kene, ktorý je tvorený najkvalitnejšími čajovými lístkami, ktoré disponujú akostným štandardom Golden Flowery Orange Pekoe, najvyšším štandardom pre Keňu! Tento štandard zaručuje, že je čaj tvorený tými najkvalitnejšími, drobnými, čajovými lístkami Flowery Orange Pekoe, ktoré sa nachádzajú na konci stonky. Čajové lístky Flowery Orange Pekoe charakterizujú akostné faktory, ako ich veľkosť, viac chuti, menšia spotreba čajových lístkov na nálev a schopnosť vytvoriť viac nálevov. Tieto lístky sú miešané s jedinečnými čajovými púčikmi, ktoré sú to najlepšie, čo z čajovníka môžete odtrhnúť. Čajové púčiky alebo tiež tipsy, buds, sú ešte nezrelé, drobné lístky, ktoré oproti väčším čajovým lístkom obsahujú viac delikátnej chuti a živín (vitamínov, minerálov atď.). Čaje, ktoré sú tvorené čajovými púčikmi majú charakteristickú, jemnú však plnú a delikátnu chuť. Kenya GFOP je miešaný 1 púčik na 2 čajové lístky Flowery Orange Pekoe. Púčiky dostali zlatú farbu vďaka vysokohorskému pestovaniu a oxidácii.
Chuť čierneho čaju Kenya GFOP
Farba: jasná, oranžovo-hnedá
Aróma: kvetinové, ovocné
Chuť: ľahká, sladová, kvetinová
Príprava čierneho čaju Kenya GFOP
Vodou o teplote 100 ° C zalejeme čaj v pomere 200ml vody na 3g čaju. Lúhujte 3-4 minúty, potom preceďte. Každý ďalší nálev lúhujte o 1 minútu dlhšie. Možno pripraviť viac nálevov.