Kenya Acacias AA
V tejto káve nachádzame tóny tmavej čokolády a pomarančov. Veľmi šťavnaté telo s výraznou citrusovou aciditou.
Kombinácia nenájdená.
Táto zrnková káva sa spracováva mokrou metódou a pestuje sa v nadmorskej výške približne 1600 m.n.m. . Veľký dôraz sa kladie na riadnu fermentáciu a pomalé sušenie na slnku, vďaka ktorému zrná získavajú charakteristické sfarbenie.
Kenská káva prechádza mokrým procesom a predáva sa podľa veľkosti zŕn, kde AA (prípadne AA +) značí najväčšie zrná a za nimi nasleduje A a B. Najlepšie Kenská káva, označovaná ako Estate Kenya, môže stáť až dvakrát viac ako obyčajná AA zrna, ale oplatí sa to. Obrovské telo, ohromujúci vínna kyslosť a černorybízová príchuť a arómu robí z kávy Estate Kenya jednu z najlepších káv sveta.