Kardamóm celý

Kvalitný Kardamóm celý zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál. Používa sa do pečiva, perníkov, sušienok, v Indickej kuchyni je používaný do polievok, omáčok i zeleninových jedál. Z plodov kardamómu si môžete pripraviť nálev či tinktúru, alebo použiť ako jedinečný koreniaci prípravok napr. do kávy, kde získate originálnu chuť nápoja.

balenie 30 g
5,21 €
(8,68 € / 50 g)
na sklade
  • Katalógové číslo 20761
  • Krajina pôvodu Indie
  • Výrobca Darka Company s.r.o.

Varenie s kardamómom:

Celé plody kardamómu je možné využiť napr. pri príprave šalátov, kompótov, sladkého pečiva, ale aj do pikantných jedál. Obľúbený je najmä v Indickej kuchyni. Veľmi často býva pridávaný do kávy a čaju (Dhatamasala), kde vytvorí jedinečný chuťový zážitok.

Kardamóm je vedľa šafranu a vanilky tretím najdrahším korením na svete. Veľmi často býva označovaný ako „kráľovná chuti“ (za kráľa sa označuje korenie čierne).

Viac o korení: