Kardamóm celý
Kvalitný Kardamóm celý zvýrazňuje chuť sladkých i slaných jedál. Používa sa do pečiva, perníkov, sušienok, v Indickej kuchyni je používaný do polievok, omáčok i zeleninových jedál. Z plodov kardamómu si môžete pripraviť nálev či tinktúru, alebo použiť ako jedinečný koreniaci prípravok napr. do kávy, kde získate originálnu chuť nápoja.
Kombinácia nenájdená.
Varenie s kardamómom:
Celé plody kardamómu je možné využiť napr. pri príprave šalátov, kompótov, sladkého pečiva, ale aj do pikantných jedál. Obľúbený je najmä v Indickej kuchyni. Veľmi často býva pridávaný do kávy a čaju (Dhatamasala), kde vytvorí jedinečný chuťový zážitok.
Kardamóm je vedľa šafranu a vanilky tretím najdrahším korením na svete. Veľmi často býva označovaný ako „kráľovná chuti“ (za kráľa sa označuje korenie čierne).