Kalabasa Yerba Maté - 350 ml
Ručne vyrobená a zdobená Kalabasa Yerba Maté 350 ml. Vyrobené z najkvalitnejších materiálov a vypálené. Kalabasa na prípravu juhoamerického nápoja Yerba Maté. Veľmi jednoduchá údržba. Nápoj je veľmi povzbudivý.
Kombinácia nenájdená.
Keramická ručne vyrobená kalabasa Yerba Maté 350 ml:
Tradičný spôsob prípravy maté:
Do kalabasy nasypeme maté, zakryjeme dlaňou, otočíme do horizontálnej polohy a jemne zatrepeme. Potom vrátime kalabasu do pôvodnej polohy, a to tak, aby maté zostalo pod uhlom okolo 45 °. Do voľného priestoru postavíme bombillu. Maté potom zalejeme teplou vodou (50 ° C) a necháme vsiaknuť. Horúcu vodu s teplotou 70 až 80 °C následne nalejeme do miesta, kam sme predtým umiestnili bombillu. Z jednej dávky môžeme pripraviť viac nálevov.
Príprava kalabasy:
Táto príprava sa nazýva currádo a ide o obrad v pravom slova zmysle. Kalabasa sa najskôr z troch štvrtín naplní suchým maté, ktoré sa následne zaleje vodou s teplotou 70 až 80 °C. Vodu nalejeme až po okraj kalabasy a necháme 24 hodín stáť. Potom vyberieme vylúhované maté z kalabasy a jej vnútro dôkladne umyjeme. Zvyšky opatrne vydlabeme kávovou lyžičkou a kalabasu opäť naplníme čerstvým maté, ktoré následne zalejeme vodou s teplotou 70 až 80 °C. Naplnenú tekvicu odstavíme na ďalších 24 hodín, aby nasala príjemnú arómu. Nasledujúci deň dôkladne vyprázdnime a vymyjeme. Kalabasa je teraz pripravená na užívanie.
Údržba kalabasy:
Ak chcete tak zamedziť presakovaniu maté, potom ho v kalabase nenechajte zbytočne dlho stáť. Rovnako dbajte na to, aby ste lístky maté nezalievali väčším množstvom vody, než je potrebné. Údržbu rozhodne nezanedbávajte, aby nedošlo k uchyteniu plesne v kalabase.