Kalabasa - Tekvica 140 ml

Novinka

Dlabaná tekvica na prípravu tradičného nápoja Yerba maté. Kalabasa Tekvicavyrezávaným vzorom 140 ml. Prírodná argentínska tekvica na prípravu povzbudivého nápoja Maté.

kus
19,54

Výberu nezodpovedá žiadna položka.

na sklade
  • Katalógové číslo 1311
  • EAN 8595700549765

Tradičný spôsob prípravy maté:

Do kalabasy nasypeme maté, zakryjeme dlaňou, otočíme do horizontálnej polohy a jemne zatrasieme. Potom vrátime kalabasu do pôvodnej polohy, a to tak, aby maté zostalo pod uhlom okolo 45 °. Do voľného priestoru postavíme bombillu. Maté potom zalejeme teplou vodou (50 ° C) a necháme vsiaknuť. Horúcu vodu s teplotou 70 až 80 ° C následne nalejeme do miesta, kam sme predtým umiestnili bombillu. Z jednej dávky môžeme pripraviť viac nálevov.

Príprava kalabasy:

Táto príprava sa nazýva currado a ide o obrad v pravom slova zmysle. Kalabasa sa najprv z troch štvrtín naplní suchým maté, ktoré sa následne zaleje vodou s teplotou 70 až 80 ° C. Vodu nalejeme až po okraj kalabasy a necháme 24 hodín stáť. Potom vyberieme vylúhované maté z kalabasy a jej vnútro dôkladne umyjeme. Zvyšky opatrne vydlabeme kávovú lyžičkou a kalabasu opäť naplníme čerstvým maté, ktoré následne zalejeme vodou s teplotou 70 až 80 ° C. Naplnenú tekvica odstavíme na ďalších 24 hodín, aby nasala príjemnú arómu. Nasledujúci deň dôkladne vyprázdnime a vymyjeme. Kalabasa je teraz pripravená na užívanie.

Údržba kalabasy:

Ak chcete tak zamedziť presakovanie maté, potom ho v kalabasu nenechajte zbytočne dlho stáť. Takisto dbajte na to, aby ste lístky maté nezalévali väčším množstvom vody, než je potrebné. Údržbu rozhodne nezanedbávajte, aby nedošlo k uchyteniu plesne v kalabasu.