Hrozienka JUMBO
Výborný antioxidant. Sú určené predovšetkým na okamžitú spotrebu. Vhodné do kaší aj ako náhrada cukru.
Kombinácia nenájdená.
Tradičný spôsob výroby hrozienok prebieha sušením hrozna na priamom slnku. Dnes sa však využíva na dehydratáciu plodov vínnej révy tiež účinkov horúceho vzduchu a sú hrozienka ošetrované oxidom siričitým, ktorý bráni oxidácii plodov a predčasnej strate farby. Hrozienka, často tiež hrozienka (podľa súčasných pravidiel pravopisu sú však obe možnosti pravopisne správne) sa môžu jesť surové, predovšetkým však sa používajú pri pečení a varení. Hrozienka sú veľmi sladké vďaka veľkej koncentrácii cukrov. Ak sa hrozienka skladujú dlhší čas, cukor vnútri kryštalizuje, kryštáliky sa však dajú rozpustiť krátkym ponorením hrozienok do nejakej tekutiny (alkohol ovocná šťava, mlieko alebo horúca voda).
Zloženie:
vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, antokyány, vápnik, meď, fosfor, selén, zinok, železo, horčík, draslík, sacharidy, vláknina, kyselina lynolová, slnečnicový olej.