Green Snail - zelený čaj
Luxusný a najlepší zelený sypaný čaj, pestovaný na organickej farme v Mojiang, v slávnej čínskej provincii Yunnan. Najvyššia sorta zelených čajov, vysoko akostné čajové lístky, ručne trhané za prvého zberu, miešané spolu s jedinečnými čajovými pukmi (tj. tips, buds). Bioorganická čistota, výnimočná, polosuchá, kvetinová, sladová chuť nefritového nálevu so sviežou a ovocnou arómou.
Kombinácia nenájdená.
O zelenom čaji Green Snail:
pôvod čaju
Green Snail zelený sypaný čaj, vysokohorsky pestovaný v slávnej čínskej provincii Yunnan. Provincia Yunnan je miestom, kde sa pred 5000 rokmi zrodil čaj a zostáva jednou z najdôležitejších a najslávnejších čínskych provincií. Tiež je to domovom pre jedny z najstarších stromov na svete, niektoré majú aj cez 3000 rokov. Prostredie, terén a klíma v čínskej provincii Yunnan sú veľmi zvláštne a jedinečné. Provinciu charakterizujú vysoké, strmé hory, bujné lesy a hmla, pod ktorou je všetko zahalené. Sú tu mierne až subtropické teploty, vysoká vlhkosť a vysoko organická pôda, čo je pre rast a kvalitu čajovníkov veľmi prívetivé.
Chuť zeleného čaju Green Snail:
Farba: Svetlá, číra, zelená, nefritová
Aróma: Svieža, ovocná
Chuť: Jemná, polosuchá, ovocná, sladová, aromatická
Zloženie: Green Snail 100%
Príprava zeleného čaju Green Snail:
Klasická metóda
O teplote 80 ° C zalejeme čaj v pomere 170-240ml vody na 3 gramy (3 čajové lyžičky) čajových lístkov. Lúhujte 2-3 minúty, potom preceďte. Každý ďalší nálev lúhujte o minútu dlhšie. Môžete pripraviť viac nálevov. Iná teplota či doba lúhovania môže spôsobiť inú chuť čaju.
Metóda Gong Fu Cha:
O teplote 70-75 ° C zalejeme čaj v pomere 200ml vody na 10g (3 čajové lyžičky) čajových lístkov. Lúhujte 2-3 minúty, potom preceďte. Môžete pripraviť viac nálevov. Iná teplota či doba lúhovania môže spôsobiť inú chuť čaju.
Ochutnajte aj naše ďalšie zelené čaje!